6.Sınıf Matematik Mutlak Değer Soruları ve Cevapları

» 6.Sınıf Matematik Mutlak Değer Soruları ve Cevapları

Yayınlanma Zamanı: 2009-10-31 11:18:00



Sponsorlu Bağlantılar
Mutlak Değer Testleri ve CevaplarıYazdırE-posta

 1.  a=4/5 , b = 7/9 , c = 9/13  ise a,b,c sayılarının sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir? 

A) aD) c

 

2.  -caşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?

A) b+c<0      B) -bc<0      C) (-c/a)<0
D) ab>0        E) (b/a)>0

 

 

 

 

3.  a,b,c Reel sayılar,  c<-c , bc<0 , (ab)5.c2<0 dır. a=3c ise, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?

A) cD) a
 

4.  a,b,c Reel sayılardır. a     x=(b-c)/a  ,  y=(a-b)/c  ve  z=(b+c)/a  ise, x,y,z sayılarının sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) xD) x
 

5.  a+b+c=11 , a-b=3 , a-b+c=7  ise, a,b,c  Reel sayılarının sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) aD) c
 

6.  [ 3+(1/x) ] / [ x+(1/3) ] = n  ve 0,2alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?

A) 36      B) 39      C) 42      D) 45      E) 50

7.  x ve y Reel sayılardır.  x2y  ise aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur? 

A) x.y>0      B) 0D) 0
 

8.  x<0 ; y>0 ise  +   kaçtır?  

A) y     B) x+y     C) x-y     D) y-x     E) -x-y

 

9.  x<0  ise |x| + +   kaçtır? 

A) -8x      B) 2x      C) 8x      D) x      E) 0

 

10.  |x|<= 4 ise |x+|x-6|| işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?   

A) x-3     B) 2x+4     C) 2x-6     D) 5     E) 6

 

11.  |2x-5| = -x+1  denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Boş küme      B) {2}      C) {4}
D) {2,4}           E) {3,4}

 

12.  54 / (|x-3|+|x+6|)  ifadesinin en büyük değeri ile bu ifadeyi en büyük yapan x tamsayılarının toplamı kaçtır?  

A) -9      B) -8      C) -6      D) 8      E) 9

 

13.  |x+5| = 2x+1  denkleminin gerçel köklerinin toplamı kaçtır?   

A) 1      B) 2      C) 3      D) 4      E) 6

 

14.  |2x + |x|| - 3x  ifadesinin parçalı gösterilimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) -x , x<0      B) -4x , x<0      C) -2x , x<0
     0 , x>=0           0 , x>=0           0 , x>=0

D) -3x , x<0     E) -5x , x<0
       0 , x>=0          0 , x>=0

 

15.  -1aşağıdakilerden hangisidir? 

A) 1      B) 2      C) 3      D) 3/2      E) -1

 

16.  48 / (|x-1|+|x-3|+|x+3|)  ifadesinin en büyük değeri kaçtır?   

A) 6      B) 7      C) 8      D) 9      E) 10

 

17.  1 / (|x-5|+|2x+1|)  ifadesinin en büyük değeri aşağıdakilerden hangisi olur? 

A) 1/11    B) 2/11    C) 1/6    D) 1/4    E) 1/3

 

18.  0
           ifadesinin eşiti nedir?

A) 1     B) 2      C) 1/x      D) 2/x      E) x

 

19.  x.|x-1| = 2x+4  denkleminin kökü aşağıdakilerden hangisidir? 

A) -1      B) -4      C) 4      D) 2      E) 1

 

20.  x<0 ise,     işleminin sonucu nedir?

A) 13x/60      B) -13x/60      C) x/5
D) -x/13        E) x

 

21.  = 0  ise a2+b2 kaçtır? 

A) 2      B) 3      C) 4      D) 5      E) 6

 

22.  a - b- 5  aşağıdakilerden hangisidir? 

A) -2a    B) -2b    C) 2a-2b-6    D) 2b    E) -6

 

23.  |3x+5|>14  eşitsizliğini sağlayan en büyük negatif tamsayı aşağıdakilerden hangisidir?  

A) -7      B) -6      C) -4      D) -3     E) -1

 

24.  |-x+3|>= 2  eşitsizliğinin R deki çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?  

A) [1,)                B) (2,)      C) [5,)
D) (-,1]U[5,)      E) [1,5]

 

25.  A={ x: 3<|x+1|<=5 , x ler tamsayı}  kümesinin elemanları toplamı kaçtır?  

A) -6      B) -5      C) -4      D) 4      E) 5

 

26.  | 3/(x-1) | >=1  eşitsizliğini sağlayan x tamsayılarının toplamı kaçtır? 

A) 5      B) 6      C) 7      D) 8      E) 9

 

27.  |2x-5|>=7  eşitsizliğini sağlamayan x tamsayılarının toplamı kaçtır? 

A) -21     B) -15     C) -10     D) 10     E) 15

 

 

CEVAPLAR;

1-E,  2-C,  3-B,  4-B,  5-D,  6-E,  7-E,  8-D,  9-E,  10-E,  11-A,  12-E,  13-D,  14-B,

 

15-A,  16-C,  17-C,  18-C,  19-C,  20-B,  21-D,  22-A,  23-B,  24-D,  25-C,  26-C,  27-E

 

ALINTI


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


?